Biografie Petra
Biografie Petra
Petra is één der Vlaamse vedetten die absoluut haar eigen ding doet. In het begin van haar muzikale carrière kiest zij voor de dance- projecten, de dag van vandaag valt ze op met haar mooie ballades.

Hoewel deze jongedame reeds in 1988 op muzikaal vlak actief was, zou het tot in 1989 duren vooraleer zij een echte, dikke megabangelijke hit zou scoren. Laat je gaan zorgde voor een echte doorbraak in 1989 voor Petra (& Co). Petra moet het vooral hebben van de up-tempo liedjes als Jij bent zo mooi, Jij daar en Vergeet me niet.

Af en toe brengt ze echter ook een rustige song uit zoals Eindeloos liefdesverhaal en Mooi is het leven.
In 1994 doet Petra een aanval op de Europese hitlijsten met haar dance-project"Pep-art".
Helaas blijft het bij een hitje in Vlaanderen.

Na een rustige periode verschijnt Petra in 1996 weer helemaal herboren op het toneel met Ik leef voor jou, een cover van de gelijknamige song van Ann Christy. Petra nam reeds in 1993 voor het eerst deel aan Eurosong. Met Ga door leek Petra een goede kans te hebben op de overwinning, toch eindigde ze uiteindelijk pas tiende.

Zelfs 10 jaar na haar ontdekking, durft Petra het aan om in 1999 deel te nemen aan Eurosong ‘99. Diep in mijn huid is een typische Petra-song met heel wat aandacht voor het visuele. Petra mag niet naar Jeruzalem, maar Diep in mijn huid is toch een geslaagde song.

Na haar Eurosongdeelname zet Petra een stapje terug en gaat aan de slag als manager bij H&M. Ze werd volgens haar te hard beledigd door Eurosong-enfant terrible Marcel Van Thilt. Later verzorgt ze nog de choreografie van Eurovisiekandidaat Gerlando en is ook te zien in zijn achtergrondkoortje. Petra houdt zich ook bezig met de styling van andere artiesten en zo kwam ze terecht in Milaan. Sony Italië toonde interesse voor de Vlaamse diva en lanceert haar nu internationaal met "Believing". Er zijn ook al plannen voor een full-cd waaraan niemand minder dan Gary Barlow aan meewerkt.

Tijdens 2002 maakt Petra een opmerkelijke come-back. We zien haar terug tijdens Eurosong, waarin ze de choreografie verzorgde voor de blinde finaliste Séverine Doré.

Ook scoort ze een hitje met het dansdeuntje "angel". Opmerkelijk is dat ze hierbij de radiostations liet raden, wie de zangeres hiervan was. Tot ieders grote verbazing was het Petra.

Sinds 2004 is ze elk weekend de spilfiguur van een live dinnershow in Antwerpen, waarin zij vooral haar stempel drukt op de choreografie en de kostuums. Dankzij deze opdracht is Petra opnieuw gebeten door haar eerste muzikale passie: jazzy popsongs. Een nieuwe naam, een nieuw geluid. Een motto dat zeker op La Sakhra van toepassing is. Eerste bewijs hiervan is “Wonderland”. In een samenwerking met Patrick Hamilton en Vincent Pierins.

Toegevoegd door webmaster op 30 januari 2006, 14548 maal gelezen

Design & Hosting www.videostore.be